Osteopathie


Osteopatische behandeling


Osteopathie


is een holistische manuele geneeswijze. De osteopaat bekijkt de patiënt in zijn geheel en houdt daarbij ook rekening met de omgeving en de belasting van de patiënt. Niet zozeer de symptomen, maar de oorzaak van de klacht wordt behandeld.


Wanneer u bijvoorbeeld met rugklachten bij de osteopaat komt, wordt nagegaan waarom de rug overbelast wordt of pijn doet. Dit kan door een bewegingsverlies hogerop in de wervelzuil, in het bekken, een blokkade in de voet,…


De osteopaat lost dit onevenwicht of bewegingsverlies op waardoor het lichaam zichzelf kan genezen en de symptomen verdwijnen. Doorgaans zijn hiervoor drie tot vijf behandelingen nodig.


Een reactie op de behandeling is niet ongewoon en verdwijnt gemiddeld na 2 dagen. Zo geeft het lichaam aan dat het zich aanpast aan de nieuwe situatie.


Een osteopatische behandeling is veilig, pijnloos en niet agressief. www.osteopathie.be
CONSULT


De eerste osteopathische behandeling neemt een uur in beslag, daarna 45 minuten. Een behandeling kost 60 euro. U krijgt een attest voor tussenkomst van het ziekenfonds. Een voorschrift van de arts is hiervoor niet nodig.

PRAKTIJKEN

Tuinwijklaan 67

9000 Gent

Bekijk op Google Maps

Zandestraat 25

9850 Hansbeke

Bekijk op Google Maps

0498 75 28 15

Ondernemingsnr 0842 914 261

MAAK EEN AFSPRAAK


U hebt de keuze tussen de praktijk in Gent of die in Hansbeke (Nevele).

Voor een afspraak kunt u bellen, mailen of de online agenda invullen.


Gelieve een afspraak minstens 24u vooraf te annuleren.

Indien niet, zal de helft van de consultprijs aangerekend worden.Webdesign, illustratie & foto: www.huisheip.moonfruit.com

Foto's: Bert Deprest & Ilse Heip

Illustraties: Leonardo Da Vinci